Skinande rent på företaget

Ett rent kontor

Att arbetsmiljön är viktig kan vi nog alla vara överens om. Regelbundet så städar vi våra hem och för att vi ska trivas på våra arbetsplatser så gäller det att man regelbundet städa på företaget också. Många av oss tillbringar minst 8 timmar på våra kontor och det gäller att man får det rent och fint på den plats man arbetar på.

De flesta företag anlitar idag städföretag som regelbundet kommer och dammsuger, torkar av golven och rengör kök och toaletter. Det kan vara en dag i veckan som detta sker. Men det finns saker som man kanske inte tänker så mycket på. De mattor som finns på era kontor kanske också skulle behöva rengöras mellan varven. Om ni har ert företag i huvudstaden så leta upp mattvätt i Stockholm som kommer och rengör era heltäckningsmattor med jämna mellanrum. Ångtvättbilen finns utspridd över hela vårt avlånga land så om ni befinner er på annan ort, boka mattvätt på den ort som ni bor.

Det är gott för arbetsmiljön att ha rena mattor och lokaler. Som anställd så kan du utföra ditt arbete på ett mer tillfredställande sätt om det är rent omkring dig. Det ska dock sägas att alla måste dra sitt strå till stacken och hålla efter i fika-och matrum. Skylten ”din mamma arbetar inte här” vill man undvika i köket och de anställdas personalrum. Plocka upp efter dig, töm kylskåp på saker som är dina och som kanske gått ut på datumet. Håll det så rent och snyggt som det bara går så kommer alla att trivas. Det kan vara jobbigt att hela tiden plocka upp efter andra så ta snacket direkt med berörda parter så ni får en trivsam arbetsplats.

Arbetsmiljön är viktig för att den som arbetar där ska trivas och göra ett bra jobb. En arbetsplats som det inte fungerar med städning och att de anställda håller efter sig är ingen bra arbetsplats. Se till att regelbundet rensa upp på ditt egna skrivbor till att börja med. Andra kan följa efter ditt goda exempel att hålla ren där du arbetar.