När företaget är i behov av krediter

Om er firma är nystartat eller om ni har en bra affärsidé kan det vara aktuellt med krediter. Självklart ska ni då börja med att jämföra olika lån så att ni får de lägsta räntorna och bästa villkoren.

Kreditupplysningar ger inget bra intryck

Många vet inte om att varje gång du tar en kredit går bankerna igenom din finansiella situation. Handlar ert företag till exempel med Klarna kan det leda till högre räntor. Anledningen är att de gör en kreditupplysning när ni betalar vid leverans. Om företaget har många kreditupplysningar ser det ut som om er ekonomi är dålig. Ni använder er alltså med fördel av ett företag som kan jämföra lån åt er. Läs mer på a5.nu för att ta reda på mer.

Räntorna stiger

Planerar ni att ta en kredit kan det vara bra att vara ute i god tid. Inflationen stiger i samhället och höjer samtidigt räntorna. Lånen blir därför dyrare. Så vänta inte för länge att ta er kredit. Givetvis är det bra att ha en ekonomisk plan klar inför mötet med de som kan låna ut pengar till er. Förbered er väl och vässa argumenten. Det vinner ni på i längden.