Därför är visitkort fortfarande viktigt

Då vi lever i en allt mer digital värld så kan en pappersbit med kontaktuppgifter verka som en gammalmodig lösning. Argumenten för att fortfarande använda sig av visitkort är dock många.Med en unik design av visitkortet i din eller ditt företags grafiska profil ser du både professionell ut och cementerar ditt varumärke hos mottagaren. En unik design kan dessutom göra att du sticker ut bland de övriga visitkorten.

Enkelt att bära med sig

Visitkort i standardstorlek tar inte någon stor plats i plånboken och går alltid att lita på. En mobil kan få slut på batteri eller sakna täckning. Detta kan göra det omöjligt att lägga till personen du träffat på sociala nätverk. Visitkort ger dig då ett sätt att förmedla dina kontaktuppgifter och ditt varumärke oavsett övriga förutsättningar.

Ett modernt visitkort

Vill du göra ditt visitkort lite mer modernt så finns det ett antal alternativ. Det enklaste är att på kortet trycka en QR-kod som med mobilens kamera kan skannas och föra över kontaktuppgifterna till mobilen. Ett dyrare och lite mer modernt alternativ är inbäddade NFC-chip i kortet. Då behöver man bara nudda kortet vid en mobil med NFC-mottagare för att föra över informationen.